zondag 2 februari 2014

De terug reis naar Amsterdam

Vandaag zijn we om 07.00 uur opgestaan (02.00 uur Nederlandse tijd) om onze lange reis van ruim 8500km naar Nederland te gaan maken.

Lekker nog met Ripon en Bertil ontbeten en toen naar Dhaka's International Airport. Op het vliegveld hebben we afscheid genomen van onze lokale gids Ripon wie NIET mee de vertrekhal in mocht als lokale inwoner van Bangladesh. Hier mag je alleen in met ticket en paspoort of als buitenlander natuurlijk. Bertil kon dus wel gewoon mee naar binnen, daar werd niets aangevraagd. Echt nog koloniaal dus, hoe scheef kan het zijn.

Bij het inchecken werden we natuurlijk weer als buitenlanders voorgetrokken om even een 30 tal wachtende Bangladesen achter ons te laten zonder een onvertochen woord. Voor hun is het de normaalste zaak van de wereld.

Het vliegtuig van FlyDuabi kwam een uur te laat en omdat we slechts 2,5uur overstaptijd hadden werd het dus zeer krap en de vraag of we de aansluiting zouden halen. Bij het boarden heeft Peter nog even de piloot van FlyDubai aangesproken of we de vertraging in konden halen door sneller te vliegen maar het bleek dat we slechts 30 minuten goed konden maken. Uiteindelijk kwamen we in Dubai aan met 30 minuten vertraging. De vliegtijd Dhaka naar Dubai was ongeveer  5 uur een 40 minuten.In Dubai ging het ook nog even fout. Bij het vliegtuig werden we opgehaald met een bus. Deze bus welke je bij de terminal 2 van Dubai brengt kent twee haltes . De eerste halte was de halte voor de mensen welke Dubai ingingen en wat later bleek de mensen die naar Terminal 1 of 3 moesten(transfer naar ander maatschappijen als FlyDunbai). Echter wij hadden een vouncher gekregen als overstap naar een FlyDubai vlucht wat niet bleek te kloppen. En jawel we werden dus verplicht om naar de tweede halte te gaan. Daar aangekomen bleek dat we verkeerd zaten en moesten we terug naar halte 1. Dat duurde ook nog eens 30minuten en we hadden maar een kleine 2 uur.

Om dit lange verhaal kort te maken. Werden we terug gebracht naar halte 1. Waar een medewerker van de luchthaven van Dubai ons zeer goed had geholpen en ons snel incheckte. Onze koffers werden voor ons opgehaald en naar Terminal 1 gebracht. Wij met een busje over het platform naar Terminal 1 en toen we bij het transavia vliegtuig aankwamen waren we nog 5 minuten voor het instappen bij het vliegtuig! GEHAALD dus!!

Nou om die stress te verwerken hebben we ons even getrakteerd op een lekkere BIG MAC in  Terminal 1 van  Dubai Airport waar we toevallig langs rende. HEEEEEERLIJK mmmm

 
 
We keken wel vreemd toen we snel onze hamburger naar binnen werkte toen er naast ons wat Arabieren zaten met hun meegebrachte roofvogels met hoofdkapjes op. Bizar.


Transavia vertrok uiteindelijk een half uurtje later om wat later bleek even op onze koffers te wachten. Niet door vertellen hoor hahaha.

We vlogen eerst naar Istanbul (ruim 5uur vliegen) om daar even te tanken. Vandaar ging de vlucht door naar Amsterdam waar we na ruim 3 uur vliegen om 00.10uur landen.

Daar stonden achter het glas onze kids, oma Els en buurman Harry te wachten. Iedereen helemaal blij en wij nog blijer!!

Wat een avontuur. Thuis de kinders en Oma de souveniers gegeven. Iedereen weer blij en om 02.00 lagen we eindelijk na een reisdag van een kleine 24uur in ons eigen bedje aan de Sportlaan.

 

 
De jongens hadden echt afgeteld en ons lijstje mooi bijgehouden.


1 opmerking:

  1. Welkom thuis! Dank je wel voor je gezellige reisverslagen, heb ze met veel plezier gelezen. Groet, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen