donderdag 30 januari 2014

Bezoek kindertehuis in Dhaka

Donderdag 30 januari 2014

Na even uitgerust te hebben op onze zeer mooie hotel kamer van ons Hotel Holiday Planet van onze nachtelijke trein reis, zijn we om 11.30 weer op stap gegaan om een kindertehuis in Dhaka te bezoeken. Helaas bestaat het oude kindertehuis waar Fatema ooit gebracht is niet meer.

We zijn daarvoor in de plaats bij een kindertehuis van SOS kinderdorpen geweest waar we een rondleiding hebben gekregen. Daar stonden 15 huizenblokken waar kinderen in opgevangen werden.

Kinderen die daar gebracht worden zijn tussen de 0 en 4 jaar oud. Ze worden daar in 1 van de 15 huizenblokken geplaatst waar ze een "moeder" (begeleider) hebben. In dat huis verblijven ze met zo'n 10 a 15 andere kinderen van verschillende leeftijden. Ze mogen daar blijven tot ze een vak geleerd hebben en op eigen benen kunnen staan. Echt mooi om te zien hoe deze wereldorganisatie daar opereert en HEEL mooi werk doet!!

www.sos-bangladesh.org
Daarna zijn we nog in een kleinere zeer primitiever opvangtehuis voor jongeren geweest.We gingen daarheen op een Riksja. Wel hadden we pech. Door het grote gewicht van Peter hadden we er een klapband mee hahaha.

Maar met een andere Riksja zijn we toch makkelijk bij dit andere tehuis aangekomen.  Hier werden kinderen opgevangen van 8 tot 18 jaar. Ieder met een ander eigen heftig verhaal. In dit huis ging het er veel primitiever aan toe. Wat een verschil met dat tehuis van SOS wereldkinderen maar ook hier hebben ze het goede voor ogen om de kinderen van de straat te houden en ze eten en een opleiding te geven.

www.aparajeyo.org

Daarna zijn we weer met een Trike (CNG) terug gereden naar het hotel waar we een lekkere rustige avond hebben gehouden en even lekker met onze kids hebben geSKYPED.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten