woensdag 29 januari 2014

Nog een dag wildlife

Dinsdag 28 januari 2014

Na heerlijk geslapen te hebben op onze boot midden in de bossen vandaag ultra vroeg uit de veren. We gaan namelijk met een klein bootje net na zon opkomst door een smal kanaal varen in de bossen van de Sunderbans. Rond deze tijd schijn je de meeste dieren te zien. Dus om 06.45 zaten we in een bootje in de bossen. Mooie natuur maar op wat vogels, een super grote uil na hebben we niet veel dieren gezien. Ook zijn we nog een stuk door de bossen gelopen maar daar kwamen we ook niet veel tegen.Snel terug naar de boot waar ons ontbijt klaar stond. Daarna werden we verder op weer gedropt en werden we meegenomen voor een wandeling van 2 uur door de mangrove bossen van de Sunderbans. Altijd gaan de bewakers mee ivm een bedreiging van een tijger.

Het was een zeer mooie wandeling door de natuur.  Onze gids haalde van een soort palmboom een grote gekartelde bol. Deze hakte hij open. We mochten proeven en het bleken lychees uit de vrije natuur te zijn.
In de verte zagen we veel herten maar bij elke kraak waren ze weer weg. De bewakers en gids braken takken uit de bomen en lagen die op de grond om zo een voederplaats te creĆ«ren. Toen zijn we achter de bomen gaan staan en het duurde geen 15 minuten of voor ons stonden zo’n 100 herten op nog geen 25m afstand.

Verder hebben ze ons een viertal plekken laten zien waar de Bengaalse tijger hun prooien opeten. Dit waren verhogingen in de bossen waar de Portugezen 400 jaar geleden zout wonnen. Dit waren verhogingen in het landschap wat droog blijft als het bos onderloopt met water tijdens de moessons. Nu maken de tijgers daar gebruik van. Krassen van hun nagels aan de bomen daar zijn stille getuigen. Wel spannend om daar dan ff te kijken.  Voor het zelfde geld sta je oog in oog met een tijger. Daarna hebben we tijdens onze wandeltocht nog wilde zwijnen en vele aapjes gezien.

’s Middags hebben we nog een wandeling gemaakt door de bossen naar een zandstrand aan het eind van de Sunderbans waar we zo over de Golf van Bengalen heen keken.  Onderweg ook weer de inmiddels standaard herten, wilde zwijnen en aapjes gezien.

Rond 16:30 zijn we weer gaan varen richting het noorden van de Sunderbans. De hele weg hebben paraat gezeten om een glimp op te vangen van een krokodil of misschien wel de Bengaalse tijger. Iedereen was aan het slapen behalve Fatema en Peter. Wij voor op de boeg van het schip alles in de gaten gehouden. Veel mooie natuur en dieren gezien. Toen de zon zo goed als onder was en het flink begon af te koelen hebben ook wij besloten ff onze kamer op de boot op te zoeken. Na een 15 tal minuten werd er op onze deur gebonkt en had men een Bengaalse tijger gezien. Wij snel naar het dek van de boot en zagen idd nog net het beest van het water terug de bossen in glippen. Wel balen maar nog wel net gezien. De begeleiders op de boot in alle staten. 5 krokodillen en een Bengaalse tijger op 1 trip dat hadden ze nog nooit meegemaakt. Top dus en wij waren erbij.’s Avond kregen we nog een lekkere BBQ aangeboden op de boot en zijn we vroeg gaan slapen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten