zaterdag 18 januari 2014

Op weg naar het zuiden van Bangladesh

Vrijdag 17 januari 2014

Vanochtend heerlijk ontbeten in het Holiday Planet hotel.  Om 09.00 vertrokken per microbusje voor de lange rit naar Rangamati richting het zuiden van Bangladesh. Via niet al te veel drukte reden we Dhaka uit. Mooi gezicht hoe de mensen leven in de buitenwijken. Na nog even een olifant te hebben ontweken in het drukke straat leven hebben we de stad in geruild voor het platte land.Op de snelweg richting Chitagong was het een ware race baan. De tweebaansweg veranderde regelmatig in een achtbaansweg. Niet tegeloven hoe die mensen daar rijden. Gelukkig hebben we een serieuze chauffeur welke veilig reed.Rond de middag hebben we een lunch genoten in een restaurantje naast de weg. Dit was een echte happening.  We waren een echte bezienswaardigheid. In het restaurant werd even een lekkere Bengaalse maaltijd in elkaar gezet. Maar eten en dat dan iedereen je zit aan te staren is wel  moeilijk. Het eten moest in eerste instantie met de handen omdat iedereen daar zo eet. Bestek had men gewoon niet. Nadat men zag dat we er moeite mee hadden kwam men met wat thee lepeltjes en daar konden die vreemde westerlingen dan mee  eten.Even naar de lokale wc van het wegrestaurant. Nou dat was ook een hele hapening. Vies vies en nog eens vies. Gat in de grond en dat was het. Je kan je er iets bij voorstellen als het hele restaurant daar hun behoefte doet. BlahSnel weer in de bus. Op naar Rangamati onze eind bestemming van deze reis. Halverwege kregen we echter een controle van de politie bij een roadblock. Het bleek dat we ons bevonden bij de ingang van de Hill Tracks (natuurgebied) waar wij nog geen vergunning voor hadden. Door veel gepraat door onze reisleiding mochten we wel door met een tijdelijke vergunning mits we een gestrande Australische Backpacker mee namen die daar ook gestrand was. Zo gezegd zo gedaan. De Australiër met zijn rugzak ook nog in het busje voor de laatste 35km naar Rangamati.
Om 21.00 uur kwamen we na nog in de file te hebben gestaan eindelijk aan in Rangamati.

Snel ingechecked in Hotel Sufia. Een oud vervallen leegstaand hotel waar we de eerste gasten weer waren na de gewelddadigheden van de afgelopen weken. Het hotel is de minste tot nu toe. Geen warm water maar wel mooi gelegen aan het meer van Rangamati. We hebben dan ook een hotelkamer met uitzicht op het meer.

Wat een lange dag,  12uur in een klein busje. We hebben met zijn alle afgesproken dat we dat niet meer doen. Terug gaan we vliegen, als er tickets beschikbaar zijn. Dat kost dan ongeveer 40euro pp en ipv 12uur rijden vliegen we het dan in 50 minuten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten