woensdag 29 januari 2014

Op naar het Mangrovebos De Sunderbans

Maandag 27 januari 2014

Vanochtend om 05.00 opgestaan en om 06.00 werden we opgehaald om in te schepen op onze privé boot welke ons de komende 3 dagen  over de Sunderbans zal varen. We zijn met zijn vieren de enige gasten aan boord. De bemanning op het schip bestond uit 5 personen en later zouden er nog twee agenten bij komen.Onze eerste stop was bij een klein dorpje waar we twee agenten aan boord kregen om ons tegen wilde dieren en andere gevaarlijke dingen moeten beschermen. Fatema heeft daar aan de kinderen welke kwamen kijken wat pennen en ballonnen uitgedeeld wat de kinderen heeeeel leuk vonden. Deze kinderen hadden de dag van hun leven met een simpele ballon.
Daarna zijn we doorgevaren  naar een boswachterij waar we door een lokale gids rond gelijk werden. Net voordat we het reservaat in gingen deden de agenten wat patronen in de geweren en zette ze opscherp. Beetje overdreven we dachten we.

Onze eerste kennismaking met het wildlife waren twee aapjes welke voor ons wegrenden. Daarna werden we gewezen op diverse sporen in de modder van herten. Echter de gids wees ook ons een aantal grote voetsporen aan van een tijger welke daar vanochtend had gelopen. Toen begrepen we waarom de agenten hun patronen in de geweren hadden gedaan.
Deze dag zijn we verder gevaren richting het zuiden. Onderweg kwamen we maar liefst 5 krokodillen tegen welke we aan de oevers zagen liggen. Ongelofelijk dichtbij. Als we een krokodil zagen draaide de boot en konden we het beest mooi zien. Echt top.Ook hebben we naast een mooie natuur langs de oevers ook zeearenden, grote witte vogels, herten, kingfish birds en vele aapjes gezien.Onderweg kwamen we ook vissers tegen in hun primitieve bootjes. Toen we weer langs een vissersboot kwamen werd er ineens vraagt of we vanavond zin hadden in krab. Toen we dat met een ja beantwoorden keerde onze boot om en bezocht het vissersbootje. Daarvan kochten ze al zijn gevangen krabben en dat zou een deel van ons diner worden.  Echt bijzonder.

De boot stopte na zonsondergang en ging in een zijkanaal voor anker. Hier hebben we ’s avond lekker met de Bengaalse crew gekaart en daarna een lekker diner gehad.  Tijdens het eten vroegen we aan de kapitein of hij een noodbaken, sonar, radar, lichtkogels of iets bij had maar daarvan had hij nog nooit gehoord. Eigenlijk was het best spannend, diep in de Sunderbans zonder enige communicatie mogelijkheid. We gaan er vanuit dat alles goed gaat.

We zijn vroeg gaan slapen omdat we morgen weer vroeg op moeten omdat we bij zonsopgang in een klein bootje over een klein kanaal de dieren gaan bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten