donderdag 23 januari 2014

Op naar St Martins Island

Woensdag  22 januari 2014

Om 09.30 hebben we onze chauffeur en bus achtergelaten in het hotel in Teknaf en zijn wij per boot vertrokken naar het koraal eiland St. Martins  Eiland. Dit was een boottocht van zo’n twee uur en voeren we langs de kust van Burma. Ook op de boot was weer het verschil tussen rijk en arm levens groot aanwezig. Op het onderdek waren de goedkoopste plaatsen. Op het midden dek was een gedeelte voor de midden klasse en een klein gedeelte voor de beter bedeelde van Bangladesh. Daar zaten wij tussen.Dit eiland is de bestemming van de rijke Bengalen. Hier spaart men vele jaren voor en ook is het een favoriete huwelijksreis bestemming. Het eiland is auto vrij en er rijden alleen de bekende Riksja’s , de fietsen met een karretje erachter. Er is geen elektriciteit. Als er elektriciteit is dan wordt het opgewekt met een generator.Voor Bengaalse begrippen zaten we in een luxe hotel aan het strand. We hebben gelijk onze zwem spullen aangedaan en hebben een duikgenomen in het lekker warme water van de Golf van Bengalen. Momota moest in haar kleren zwemmen omdat het een moslim land is en daar mogen geen vrouwen in badpak of bikini lopen.  Maar ondanks dat hebben we toch lekker kunnen genieten van het lekkere water. We hebben aan het strand gewacht totdat de zon onder ging en daar hebben we dan ook mooie foto’s van gemaakt.
’s Avonds werd er voor ons in het hotel een BBQ georganiseerd wat bestond uit twee mega grote vissen van zo’n 50cm met de gebruikelijke rijst en salades. Echt super. We hebben ervan genoten. Daarna lekker  uitgebuikt in een hangmat tussen twee palmbomen. Deze dag kon niet meer stuk.We wilden nog even naar het stadje wandelen echter toen we daarheen wilde was het toch wel heeeeeel donker zonder verlichting om je heen. Dat hebben we toen dus maar even niet gedaan.


Lekker vroeg slapen dus. ’s Nachts ging de generator van het hotel uit en kregen we allemaal 1 olie lampje op de kamer als lichtlantaarn. Lekker ouderwets maar functioneel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten