donderdag 23 januari 2014

Op naar het strand

Dinsdag 21 januari 2014

Vanochtend vertrokken richting Cox's Bazar de badplaats voor de rijke Bengalen. Onderweg hebben weer veel dorpjes gezien met mensen welke het op hun beurt erg druk hebben met de dagelijkse dingen. We kwamen  langs diverse scholen waar de kinderen netjes in hun uniformen in nette rechte rijen op het schoolplein staan.  Ook kwamen we langs velden waar men tabaksbladeren verbouwde. Nooit geweten dat men dit hier ook verbouwd.

Om 12.00 waren we in Cox's Bazar. Daar even lekker langs de kraampjes op het strand kijken voor haaien tanden voor Jordy, Dany en Alysha. Helaas hadden ze die hier niet.


 Op het strand bij het water aangekomen was weer een mooi moment  kwa cultuur verschillen. Op het strand was niemand met ontbloot bovenlijf. Iedereen was daar aangekleed op een strand waar het 30 graden was. Een bizar gezicht. Momota wilde graag zwemmen in badpak echter werd dat ontraden omdat dat een hoop commotie op het strand teweeg zou brengen.

Toen hebben we maar een kokosnoot open laten hakken en lekker leeg gedronken.  Momota kom niet alles op waarop Fatema de kokosnoot aan twee arme kindjes gaf welke deze heerlijk op dronken.

Daarna hebben we nog maar een lekkere strand wandeling gemaakt met onze voeten door het water. Ook lekker relaxed.Na de lunch zijn we afgereisd naar Teknaf, het meest zuidelijke plaatsje van Bangladesh. Hier nemen we morgen de boot naar St Martins Island net voor de kust van Bangladesh.  De reis kwam lang de gewoonlijk rijst velden maar nu kwamen we ook langs een heel veel velden waar ze zout maakte. Gewoon zout water op plastic in rijst veld. Water laten verdampen en jawel er blijft wit zout over. Dus naast Teak hout, rijst, bananen, ananas en tabak is ook zout een bron voor inkomsten van dit land.


’s Avonds na de het diner had Fatema haar eerste nare ervaring kwa ongedierte. Ze lag lekker in bed naar de muur te staren toen daar ineens een hagedisje overheen liep. Een hoop gegil. Peter was in de badkamer en iedereen kwam zijn kamer uit om te kijken wat er aan de hand was. Het beest zat in de lamp en was niet meer te pakken. Toen heeft Bertil en Ripon aangeboden te wisselen van kamers. Zo gezegd zo gedaan.  Daarna kon Fatema lekker verder slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten