vrijdag 24 januari 2014

Vandaag terug naar Dhaka


Vandaag zijn onze chauffeur en reisleiders met het busje om 05.00 uur gaan rijden richting Dhaka. Wij hebben geleerd van de heen weg hoe lang het was en hebben een ticket gekocht van Cox's bazar naar Dhaka.

Het vliegtuig vertrok pas om 15.00 en konden we dus nog even lekker wat winkeltjes kijken aan het strand van Cox's Bazar. Daar hebben we gelijk onze souvenirs gekocht.

Om 12.30 hebben we een lunch genoten in westerse stijl Daar hebben lekker een stuk vlees gegeten met lekker aardappeltjes. Wat was dat lekker na al die rijst van de afgelopen dagen. Omdat het eten nog al lang duurde en het betalen met de credit card nogal wat problemen opleverde werd het nog even spannend of we het vliegtuig zouden halen.

In het hotel snel uitgechecked en gevraagd wat de snelste manier was om naar het vliegveld te komen. En jawel dat was een CNC oftewel een trike. Wij met zijn alle erin en we waren zelfs nog 10 miniuten te vroeg.

Het in checken stelde niets voor. En om 15.00 zaten we in het vliegtuig richting Dhaka.
Een uurtje later landen we in Dhaka en om 17.00 waren we weer in het hotel Holiday Planet..

De mannen met het busje kwamen pas om 21.00 aan in het hotel in Dhaka. Die waren gesloopt en logisch na een rit van 16 uur. Wij waren blij dat we het vliegtuig hadden genomen :-)

Nu snel slapen en morgen gaan we na het ontbijt uit elkaar. Momota en Piet gaan naar het Niketan een dagopvang voor verstandelijk gehandicapten opgezet door Nederlanders in het noorden waar zij een dag mee zullen gaan werken. Fatema en Peter gaan naar de geboorte plaats van Fatema Balipara in het westen en dan nog een paar dagen varen op de Sunderbans opzoek naar de Bengaalse Tijger, krokodillen etc etc.


2 opmerkingen:

 1. Wat onwijs leuk om dit zo te lezen en op zo een manier jullie een beetje te kunnen volgen. Nog veel plezier en we kijken ook wel weer naar jullie uit hoor om jullie weer hier te hebben. haha Liefs Harry, Bianca en Nick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig om dit vanuit Dhaka te lezen, en aan de tijden te zien bijna live...
  Wij zitten een paar straten verderop en vertrekken morgen (met het vliegtuig ;) ) naar Cox's.
  Bedankt voor de leuke berichten!

  Dave

  BeantwoordenVerwijderen