zondag 26 januari 2014

Momota naar Niketan en Fatema naar Balipara

Zaterdag 26 januari 2014

Vandaag is een trieste dag. Vandaag gaan we de groep splitsen. Momota en Piet gaan naar Niketan richting het noorden van Bangladesh. En Fatema en Peter gaan naar het westen naar de geboorteplaats van Fatema.
Na het laatste gezamenlijke  ontbijt hebben we afscheid van elkaar genomen en gingen we los van elkaar op pad.

Fatema en Peter kregen Jamal (de chauffeur), Ripon en Bertil mee als gidsen. Op naar Fatema haar geboorteplaats Balipara.  Het was een ritje van 150km echter zouden we er, zo blijk achter af 5 uur over doen Dit kwam oa doordat de snelweg ophield en we verder moesten per pont. Deze boot trip duurde 2 uur.Net voordat we bij de pont aankwamen haalde ons een stoet in met sirenes en een hele caravan hoge pieten erachter in volg auto’s. Jamal reageerde hier direct op en reed achter de stoet aan zo langs zeer lange rijen vrachtauto’s en bussen zo de pont op. Echt lachen.

Op de boot toch maar even uitvinden wat het voor belangrijk persoon was. Het bleek de hoofdcommissaris van de politie te zijn.

De reis liep voor de rest soepel. Zeeën van ruimte in de bus nu Momota en Piet en bagage er niet meer in zaten. Zo rond 13:40 arriveerden we in Pirojpur waar we zouden gaan slapen.

Nadat onze guide twee hotels had gechecked en niet goed waren bevonden ivm hygiëne  was de 3e raak. Deze was goed genoeg voor ons om te slapen. De hotels zijn in dit platteland gebied niet van super kwaliteit maar we hebben een bed en douche met warm water wat uniek is, en een TL balk als sfeer verlichting  hahaha.

Na de lunch werd het echt spannend. Toen zijn we naar Balipara gereden. Onderweg vele garnalen kwekerijen, rijstvelden, meertjes en bananenbomen kwamen uiteindelijk na 30 minuten rijden aan in Fatema haar geboorte stad.  We stopten voor de plaatselijke dokter welke al in oktober 2013 door Ripon was benadert om Fatema’s moeder/familie te zoeken. We stonden nog geen 3 minuten buiten of we werden omsingeld door vele bewoners van Balipara. Echt mooi om te zien hoe Fatema ineens in het middelpunt stond met haar “dorps” genoten en misschien wel familie leden. Wie zal het zeggen.Na 15 minuten te hebben gepraat wat met de bewoners via onze tolk Ripon zijn we door gereden naar het politiebureau waar de burgemeester van Balipara zou zitten. Helaas was zij er niet maar morgen vanaf 10.00 uur wel. Dus morgen gaan we weer terug naar Balipara om daar foto’s te maken, te praten met de burgemeester en een plaatselijke lagere school te bezoeken. De politie adviseerde wel dat we eerst hen moesten inlichten zodat we wat begeleiding mee krijgen. Men heeft namelijk nog nooit blanke mensen gezien wat veel HEEEEEL veel aandacht trek.


Morgen dus weer een spannende dag voor ons maar zeker voor Fatema!

                                                                   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten